X

Latest News

Työssä tylsistyminen yleisempää kuin luullaan

Olen useampia kertoja keskusteluissani ja postauksissani viitannut Gallupin tutkimukseen, jonka HBR on julkaissut sivuillaan laajana koko maailman kattavana visualisointina. Sen mukaan Suomessa vain 11% työntekijöistä on innostuneita ja motivoituneita työssään (engaged), 76% ei voisi vähempää välittää ja he kävelevät unissaan työpäiviensä läpi (not engaged). Ja ehkäpä uskomattominta; 13% tekee kaikkensa, jotta innostuneet ja motivoituneet eivät onnistuisi tehtävässään (actively disengaged).

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 89% työntekijöistä on ei-motivoituneita. Tai toisinpäin; Jos sinulla on kymmenen hengen tiimi niin, keskimäärin vain yksi heistä kokee olevansa innostunut ja motivoitunut työssään.

Toisinaan kun keskustelen tutkimustuloksesta, se saa osaksensa ihmetystä. ”Olen kokenut, että tiimini on valtaosin motivoitunut.” on vastaus, jonka monet ryhmäesimiehet antavat. Pitääkin muistaa, että kyseessä on keskiarvo. Jossain toisessa ryhmässä asiat voivat olla huomattavasti huonommin. Toisinaan saan hyväksyviä nyökytyksiä ja monet sanovat, että ”Olen ollut välillä työssäni todella motivoitunut, mutta toisinaan, olen kokenut kuuluvani juuri tuohon 76%:iin, joka ”On vain töissä täällä”.

Sunnuntain 18.1.2015 Helsingin Sanomat, julkaisi jutun Työn tylsyys aiheuttaa stressiä ja terveysongelmia. Artikkeli perustuu Työterveyslaitoksen laajaan tutkimukseen, jossa kysyttiin 87 työpaikan työntekijöiltä kokemuksia tylsyydestä. Tutkimus on ensimmäisen alallaan Suomessa.

”Työssä tylsistyminen on yleisempää kuin luullaan”, tutkija Lotta Harju toteaa.

TTL:n tutkimuksessa kysyttiin yli 11 000 työntekijältä tylsistymisen kokemuksista. Kävi ilmi, ettei työn tylsyys liity vain rutiininomaiseen, suorittavaan työhön liukuhihnalla tai ratin takana. Siitä kärsivät myös niin sanotut valkokaulustyöläiset. Tylsyys on epämiellyttävä alimotivaation tila. Se on pitkästymistä, kokemus ettei aika kulu. Työhön keskittyminen takkuaa, ja mieli harhailee muualla kuin työtehtävissä.

Jos työ tylsistyttää, se ei ole leikin asia. ”Työhön leipääntyminen voi johtua pomoista tai huonosta johtamiskulttuurista. Kaikilla on joskus tylsää, sanotaan. Jos se jää päälle ja pikkuhiljaa kroonistuu, siitä tulee ongelma, joka vaikuttaa terveyteen ja työkykyyn. Tylsistymistä ei pidä aliarvioida.Tyl­syys hou­kut­te­lee usein vaih­ta­maan työ­paik­kaa. Se tu­lee kal­liik­si työ­nan­ta­jal­le, jo­ka jou­tuu kou­lut­ta­maan uu­den työn­te­ki­jän. Tyl­sis­ty­nyt työn­te­ki­jä myös ali­suo­riu­tuu työs­sään.”, tutkija Lotta Harju kiteyttää.

Sanomattakin on selvää, että tylsistyminen vaikuttaa tavoitteiden saavuttamiseen. Jos haluat luoda A-luokan yrityksen, se ei onnistu B- tai C-luokan innostuksella.

Lue Hesarin juttu tästä.


Herättikö tämä sinussa ajatuksia? Ota minuun yhteyttä puhelimitse 050-3725411 tai sähköpostilla.Myyntivalmennus_Johtoryhmävalmennus_Miisa Helenius

Olen Miisa Helenius, yksinyrittäjä, valmentaja ja erilaistaja. Olen erikoistunut auttamaan haastavaa B to B -ratkaisumyyntiä tekevien yritysten johtajia kasvattamaan yrityksistään toimialansa parhaita toimijoita.

Jos harkitset yhteistyötä kanssani, sinun kannattaa ensin lukea tarinani. En kerro tarinaani siksi, että sinun olisi jotenkin tarpeellista tietää työhistoriani. Kerron sen siksi, että ymmärtäisit miltä pohjalta olen muodostanut mielipiteeni asiakasviestinnästä, myynnistä, markkinoinnista, palvelujenkehittämisestä ja valmentamisesta.

Valmennus on iso investointi. Eikä pelkästään rahallinen. Se vie organisaatiosi aikaa ja on pois muusta tekemisestä, kuten laskutettavasta työstä tai myynnistä. Minulle on tärkeää, että valmennuksen ostajana pystyt luottamaan siihen, että toteuttamani valmennus synnyttää konkreettisia tuloksia. Paras tapa varmistua tästä on, että osallistut ilmaiseen ilmaiseen sparraustapaamiseeni. Lupaan, että en tuhlaa tapaamisessa aikaasi vaan tulet saamaan  arvokasta tietoa siitä, miten voit kehittää asiakasviestintää ja myyntitoimintaa.

Lue lisää ja varaa aika sparraustapaamiseen!

”Tarinalla tulosta!

Minulla on unelma ja tavoite saada maailman tunnetuimman 500 brändin listalle pari suomalaisyritystä. Uskon, että se onnistuu kun suomalaiset yritykset uskaltavat erottua kilpailusta, kirkastavat erilaistavan näkemyksellisen myyntitarinan ja vievät sen käytäntöön keskusteluina, joita käyvät asiakkaittensa kanssa.” – Miisa Helenius

Tags:

About the Author

Paras tarina, kerrottuna parhaalla tavalla, voittaa aina.