X

Latest News

Global 500 brändihaaste


Tiesitkö, että maailman tunnetuimman viidensadan brändin listalla ei ole yhtään suomailaista yritystä tai brändiä? Tiesitkö, että listalla on kuitenkin 7 ruotsalaisyritystä, 3 norjalaisyritystä ja 3 tanskalaisyritystä? Tanska on väkiluvultaan Suomen kokoinen maa. Jos Tanska on yltänyt Global 500 -listalle, pitäisikö sinusta suomalaistenkin yritysten olla siellä?

Minä uskon, että suomalaisilla yrityksillä on potentiaalia, osaamista sekä mahdollisuus kasvaa oman toimialansa ykkösiksi kotimarkkinoilla ja maailmanmarkkinoilla. Ja olemmehan me paikkamme listalla ansainneet, siinä missä ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaisetkin. Tästä starttaa videoblogisarja, jonka tavoitteena on saada pari suomalaista yritystä Global 500 – listalle. Lähdethän mukaan haasteeseen!

Global 500 -brändihaaste suomalaisille yrityksille

Global 500 -haaste video 1

 

Tulen postailemaan videoblogissa säännöllisen epäsäännöllisesti myyntiin ja markkinointiin liittyviä vinkkejä – ja toivon, että saan muita suomalaisia myynnistä ja markkinoinnista intoutuneita henkilöitä mukaan haasteeseen ja myös esiintymään blogiini. Katsotaan mihin tie johtaa ja mikä suomalaisyritys saavuttaa tämän tavoitteen ensimmäisenä. Jännää!


Tästä eteenpäin videot ovat käänteisessä julkaisujärjestyksessä eli uusin ensimmäiseksi.

Esiintymisellä on suora vaikutus menestykseen

Global 500 -haaste, video 19, julkaistu 1.3.2016

Suomessa ensimmäisenä esiintymisvalmentaja-titteliä käyttänyt  Niina Sainius on valmentanut ilon kautta asiantuntijoita, myyjiä sekä esimiehiä esiintymään. Hän uskoo, että jokainen suomalainen voi olla esiintymistilanteissa vaikuttavampi, vakuuttavampi ja etenkin vapautuneempi.

Niinan valmennuksissa on viimeisen 15 vuoden aikana on käynyt noin 25 000 suomalaista, joista valtaosan esityksiä hän on videoinut ja analysoinut ja antanut yksilöllisiä vaikuttavuusvinkkejä – suurella sydämellä. Hänen missionaan on saada Suomi nousuun asiantuntija ja myyjä kerrallaan jotta esiintymis- ja vaikuttamistilanteista voisi tulla kaikille nautinto, ei ahdistusta aiheuttava rangaistus.”  www.esiintymisvalmennus.fi

 

Uskalla yhdistää odottamattomia elementtejä – Case: Vesa Purokuru 

Global 500 -haaste video 18, julkaistu 17.12.2015

Vesa Purokuru on organisaatiokonsultti, joka on uskaltanut yhdistää intohimonsa eli sirkusharrastuksen ja valmennuksen sirkusmonologiksi, jota hän käyttää yllätyksellisenä elementtinä asiakastyössään valmentaessaan. Tämä on työn tuunaamista parhaimmillaan.

Heti rohkeasti kansainväliseksi – Case: Beibamboo

Global 500 -haaste video 17, julkaistu 14.12.2015

Ruotsalaiset ovat kuuluisia menestyksekkäistä vaatebrändeistään, mutta osataan sitä Suomessakin. Beibamboo on yhden naisen toimeliaisuuden tuloksena syntynyt laadukkaita, helposti puettavia ja jopa paranemista edistäviä vauvan- ja lastenvaatteita valmistava yritys. Se tähtää suoraan kansainvälisille markkinoille. Asiakkaita ovat sekä kuluttajat että sairaalat, jotka pukevat myös erityistä huomiota vaativia vauvoja ja lapsia. http://www.beibamboo.com/

Rohkea johtajuus – Haastateltavana rohkean johtajuuden lähettiläs Heli Koistinen

Global 500 -haaste video 16, julkaistu 8.12.2015

Yhteiskunnallisessa keskustelussa puhutaan työn tuottavuuden parantamisesta, joka saattaa herättää tunteen ”poliitikkojen jorinoista”. Mutta itseasiassa tuossa ajatuksessa on mukana vahva totuuden siemen. Bottom line: Miten saada aikaan enemmän vähemmällä henkisellä puristuksella ja pakolla?

Aitous ja rohkeus on johtamisen päämäärä, johon pyritään, jotta saadaan organisaatiossa aikaan nopeitakin muutoksia ja vahvistetaan koko organisaation yhteensä aikaansaamia tuloksia. Tarkoitus on saada koko organisaatio tekemään tehokkaasti ja hyvällä vireellä töitä, ideoimaan, kehittämään ja saamaan aikaan tuloksia.

Vauhtia digitalisaatiosta – Haastateltavana Marika Vepsäläinen 

Global 500 – haaste video 15, julkaistu 15.11.2015

Kun annamme teknologian ja kanavien ottaa ohjat tekemisessämme asiakkaiden ymmärtämisen kustannuksella, rakennamme helposti digitaalisia palveluita ja sisältöjä, jotka eivät auta ja siksi myöskään sitouta kunnolla ketään. Parhaimmillaan kuitenkin digitalisaatio ja digitaaliset teknologiat antavat meille mahdollisuuksia tuntea ja auttaa asiakkaitamme paremmin kuin koskaan ennen.

André Noël Chaker ja Mahdollisuuksien polku

Global 500 -haaste video 14, julkaistu 22.10.2015

André Noël Chaker on katsonut Suomea ulkomaalaisen silmin jo 20 vuotta. Hän on uskaltanut maahan muuttaja taustastaan huolimatta, tai sen ansiosta, lähteä haastamaan suomalaisten uskomuksia itsestään ja kansakuntamme mahdollisuuksista. Unelmien toteuttajan roolihahmoksi André on löytänyt uusimpaan kirjaansa kenetpä muun kuin Joulupukin. Joulupukilla onkin Suomelle uskomaton aarre, joka meiltä on jäänyt täysin huomaamatta. Katso video loppuun, niin saat tietä mikä miljardien arvoinen asia Suomella olisi hyödynnettävissä, jos vain osaisimme tehdä yhteistyötä sen maailmalle viemiseksi.

Uskalla toimia eritavalla kuin muut – Case Fondia

Global 500 -haaste video 13, julkaistu 29.9.2015

Fondia on uskaltanut haastaa toimialansa rakenteita ja toimia eri tavalla kuin muut alan toimijat. Runsaassa kymmenessä vuodessa Fondiasta on kasvanut kansainvälinen yritys, joka hakee kasvua uusilta markkinoilta. Global 500 -haasteen haastattelussa Fondian perustaja Marianne Saarikko-Janson sekä Fondian toimitusjohtaja Salla Vainio.

Parasta mitä voit tehdä aivoillasi on myyminen 

Global 500 -haaste video 12, julkaistu 17.9.2015

Mitä yhteistä on kohtaamisella ja myymisellä? Mikä on paras tapa käyttää aivojasi?

Mieli tekisi keskusteluseuraa, mutta mistä sellaista saisi? Jos aivotutkimuksesta väitelleen psykologi Ville Ojasen tavoite toteutuu, keskustelukaveri löytyy jatkossa vaikkapa kahvilasta, jonka ovessa on punainen merkki. Merkki kertoo, että tässä kahvilassa on lupa kohdata: siis jakaa ajatuksia, kokemuksia tai tarinoita vieraidenkin ihmisten kanssa. Ojanen aloitti viime keväänä konseptin, jota hän kutsuu Kohtaamisten ketjuksi. Sen tavoite on, että hän lopulta kohtaa Barack Obaman. Varsinainen päämäärä on kannustaa kaikkia ihmisiä arkisiin kohtaamisiin.

Ville Ojasen mukaan paras tapa käyttää aivoja on – mikäs muukaan kuin – myyminen.

Lue Hesarin juttu: Psykologi tapaa julkkiksia, jotta yksinäisyys vähenisi: tavoitteena kohdata myös Barack Obama

 

Innovaatiokyky varmistetaan koulutuksella

Global 500 -haaste video 11, julkaistu 9.9.2015

Koulutuksella jos millä on vaikutusta siihen miten Suomi pärjää kansainvälisessä kilpailussa. Heljä Misukka OAJ:n koulutusjohtaja Global 500 -haasteen haastattelussa. ”Koulutus luo hyvinvointia ja tuottavuutta. Viimeaikaiset tutkimukset viittaavat lisäksi siihen, että koulutus vahvistaa kykyä pitkäjänteisyyteen ja itsehillintään. Tämä taas lisää mahdollisuuksia saavuttaa elämässä tärkeitä päämääriä.” Lue myös Heljän 5.9.2015 julkaistu artikkeli Talouselämässä. 

Kestävä johtajuus – bisneksen uusi elinehto

Global 500 -haaste video 10, julkaistu 6.9.2015

Vastuullisesta liiketoiminnasta on tullut uusi arvonluonnin laji, jonka hallintaan perinteiset kvartaalitalouden ajattelumallit eivät pure. Aija Bärlund ja Susanna Perko kirjoittivat kirjan, joka tarkastelee kestävää kehitystä juuri liiketoiminnan arvonluonnin näkökulmasta. Yritys maksimoi omaa etuaan ja omia hyötyjään viemällä kestävän johtajuuden periaatteet liiketoimintastrategiansa ytimeen. Yleviä syitä ei välttämättä tarvita, vaan vastuullinen toiminta, läpinäkyvyys ja sidosryhmien osallistaminen ovat menestyksen edellytys.

Tuottavuushyppy paremmalla johtamisella 

Global 500 -haaste video 9, julkaistu 2.9.2015

Julkisuudessa on ollut paljon puhetta yhteiskuntasopimuksesta sekä kilpailukyvyn ja tuottavuuden parantamisesta. Keinoksi on muun muassa esitetty työajan pidentämistä. Johtamiseen keinona on kiinnitetty vähemmän huomiota, vaikka kaikki kehitys ja parannukset lähtevät aina siitä.

ForCIO Oy

Jari Kokon artikkeli Hesarissa.

Yksilöllinen motivointi avaimena kasvuun

Global 500 -haaste video 8, julkaistu 26.8.2015

Motivaatio ja innostus ovat elintärkeitä niin yksilöiden, organisaatioiden kuin koko kansantaloutemme tulevaisuuden kannalta. Motivoiva johtaminen ja hyvä esimiestyö tuottavat tulosta. Päivi Mayor ja Marjo Risku ovat kirjoittaneet kirjan yksilöllisen motivoinnin vaikutuksesta. Kirjan julkistustilaisuus oli 25.8.2015. Päivi Mayor Global 500 -haasteen haastattelussa.

 La Maison

Global 500 -haaste video 7, julkaistu  16.8.2015

Uusi ravintola avasi ovensa ja koko seuraava kuukausi on saman tien bookattu täyteen. Tässä taloudellisessa tilanteessa! Mari Kärkkäinen ja David Alberti avasivat La Maison ravintolan Tehtaankatu 21:een elokuussa ja lähtivät mukaan Global 500 -haasteeseen. Katso mitä Mari ja Dave ajattelevat yrittäjyydestä.

Entäpä Suomi- ja Helsinki -brändi?

Global 500 -haaste video 6, julkaistu 14.8.2015

Suomi ei ole pärjännyt matkailumaana, eikä Helsinki matkailukaupunkina yhtä hyvin kuin muut pohjoismaiset pääkaupungit. Helsingin sanomien mukaan vuodesta 2007 vuoteen 2014 ulkomaisten yöpymisten määrä Kööpenhaminan hotelleissa kasvoi 67 prosenttia ja Tukholmassa 33 prosenttia. Helsingissä kasvua ei ollut lainkaan. Aihe on ollut tänä kesänä sekä puheissa että kirjoituksissa. Mikä avuksi? Global 500 -haaste pohtii aihetta.

Hesarin artikkeli Turistit löysivät Tukholman ja Kööpenhaminan – miksi Helsinki ei kiinnosta?
Suomessa matkailua pidetään puuhasteluna. Muualla se on isoa bisnestä.

Laura Kolben vastine.

Aira S. Amulinin ohjeet Global 500 -listalle pääsemiseksi

Global 500 -haaste video 5 – julkaistu 18.6.2015

Hyvää juhannusta! Juhannuksen kunniaksi Aira S. Amulin kertoo miten Suomi saadaan Global 500 -listalle. Kesällä onkin hyvä aika ladata akkuja ja miettiä mitä rohkeaa lähdetään liiketoiminnassa kehittelemään seuraavaksi. Rohkeutta suomalaiset!

Tarinallistaminen liiketoiminnassa

Global 500 -haaste video 4 – julkaistu 8.6.2015

Miten voit hyödyntää tarinallistamista ja tarinan voimaa liikeoiminnassasi, tarinallistaja Anne Kalliomäki Tarinakoneesta Global 500 – blogin haastattelussa.

Lataa ilmainen tarinallistamisen opas: http://www.tarinakone.fi/lataa-opas/
Tutustu Tarinallistamista käsittelevään kirjaan:
http://bit.ly/1RYChKz
Tarinakone: http://www.tarinakone.fi

Ostamisen psykologia ja päätöksenteon tiede tuotteistamisessa

Global 500 -haaste video 3 – julkaistu 28.5.2015

Tällä videolla kerron sinulle 3 tapaa miten hyödyntää ostamisen psykologiaa ja päätöksenteon tiedettä kun suunnittelet myynti- ja markkinointiviestiäsi ja tuotteistat tuotettasi tai palveluasi. 1) Miten jäät mieleen 2) Miten tuotteesi on mahdollisimman helppo ostaa 3) Mikä on pahin vihollisesi. Tulen jatkamaan näillä aiheilla blogini seuraavissa postauksissa.

Myyntiviesti ja markkinointiviesti sama vai eri asia?

Global 500 -haaste video 2 – julkaistu 22.5.2015

70-90% markkinoinnin tuottamasta materiaalista jää myynniltä käyttämättä, mutta samaan aikaan myynti työstää omaa materiaaliaan uudelleen. Miten tämä vaikuttaa yrityksesi viestien määrään? Mitä voisit saavuttaa myynnin ja markkinoinnin voimien yhdistämisellä? Olisiko tässä sinulla tehostamisen ja myynnin lisäämisen mahdollisuus?


 

Nimeni on Miisa Helenius. Minua harmittaa kun jostain syystä maailman tunnetuimman 500 brändin joukossa ei ole yhtään suomalaisyritystä. Listalla on kuitenkin 7 ruotsalaisyritystä, 3 norjalaisyritystä ja 3 tanskalaisyritystä.

Minä uskon, että suomalaisilla yrityksillä on potentiaalia ja monessa asiassa, jopa parempaa osaamista kuin pohjoismaisilla kilpasiskoilla. Siksi suomalaisilla yrityksillä on myös mahdollisuus kasvaa oman toimialansa ykkösiksi sekä kotimarkkinoilla että maailmanmarkkinoilla. Uskon, että se onnistuu kun suomalaiset yritykset uskaltavat erottua kilpailusta myymällä eri tavalla kuin muut alansa toimijat, kirkastamalla erilaistavan myyntiviestin ja motivoimalla johtoryhmänsä ja myyntitiiminsä ihan uudelle tasolle ja uudenlaisiin suorituksiin.

Lähdethän mukaan haasteeseen!

Herättikö tämä sinussa ajatuksia, joista haluaisit keskustella kanssani? Ota minuun yhteyttä puhelimitse: 050-3725411 tai sähköpostitse: miisa.helenius@pointvenue.com

Tiesitkö, että keskimäärin 60% yritysten CRM järjestelmissä olevista hankkeista päätyy ”Ei päätöstä” -tilaan. Miltä sinusta tuntuisi, jos oma yrityksesi ei enää koskaan hukkaisi yhtään rahaa ja resursseja väärien tai olemattomien myyntihankkeitten työstämiseen? Mitä jos sen sijaan jokainen hanke, jota myyntisi työstää, päätyisi sopimukseen? Huomasithan myös ilmaisen myyntivalmennukseni.

Tags:

About the Author

Paras tarina, kerrottuna parhaalla tavalla, voittaa aina.