X

Latest News

Erilainen asiakaskokemus koukuttaa

Kuka sanoi, että vaatebisens ei kannata Suomessa?

Helsinkiin on viimeisen puolen vuoden aikana ilmestynyt kaksi raikkaan uudenlaista konseptimyymälää. Relove, joka avasi ovensa, itse asiassa vasta pari viikkoa sitten, yhdistää tanskalaisen sisustus-designin, second hand -aarteet ja kahvilan. Relove näyttää kahvilan ja design myymälän yhdistelmältä, vaikka on itse asiassa itsepalvelukirppis. Relove tuoksuu kiehtovalle seikkailulle, aarteille ja löydöille. Tila on tyylikäs ja upealla paikalla Töölön Torin kulmalla. Ajatuksena on myös toimia töölöäisten kohtauspaikkana – toisena olohuoneena.

Kuka keksi perustaa itsepalvelukirppiksen – ison sellaisen – joka näyttää boutiquelta?

Noora Hautakangas ja Reetta Manninen perustivat Reloven ajatuksella tarjota jotain ihan muuta. Jo kahden viikon aukiolon jälkeen omistajat puhuvat laajentumisesta. Ja mikäs siinä. Olen käynyt liikkeessä kaksi kertaa ja se on jo nyt löytänyt tiensä töölöläisten sydämiin. Kummallakin käyntikerrallani Reloven kahvila oli niin täynnä, että en mahtunut maistelemaan tarjolla olevia herkkuja. Kannattaa tutustua Reloven kirppispalveluihin, jos kaappisi ovat täynnä tavaroita, joista voisi olla jonkun toisen uusi rakkaus. Relove.

Toinen uusi ja erilainen konsepti löytyy Vallilan teollisuuskortteleista. Siis keskeltä ei mitään. Mutta tässähän on ajatusta! Vaatekaupan voi perustaa muuallekin kuin keskustaan – ja tarjota asiakkaille jotain täysin erilaista. Malou C. Clothing Companionin ajatus on olla enemmän kuin vaatekauppa. Konseptin kärki on tarjota kiireiselle bisnesnaiselle juuri se, mitä hän tarvitsee, valmiiksi mietittynä. Myymälässä olevat vaatteet sopivat yhteen, joten asukokonaisuuksien rakentaminen on nopeaa. Mielenkiintoisinta kuitenkin se, että Malou C on auki vain torstaista lauantaille, muina aikoina tila on käytettävissä yksityistilaisuuksiin tai Malou C. Is On Wheels. Tällöin Malou C:n omistaja Mikaela Tokola tuo malliston parhaat palat sekä laadukkaat asut suoraan työpaikallesi ja palvelee sinua, kun et ehdi kierrellä kaupoissa. Onnistuneen some-näkyvyyden ja party-konseptin avulla Malou C on jo puolessa vuodessa onnistunut kasvattamaan itselleen tyytyväisen kanta-asiakaskunnan. Malou C.

Katso Global 500 –haasteen video #20. Erilainen asiakaskokemus koukuttaa. Haastateltavana Malou C:n toimitusjohtaja Mikaela Tokola.

Näitä yrityksiä yhdistää halu kertoa vahvasti erilaista tarinaa. Kun asiakaskokemus on harkittu ja rakennettu tyylillä – asiakkaan tarpeista ja näkökulmista lähtien – ja se tarjoillaan oikeaan aikaan, jopa yllättävässä paikassa – se koukuttaa ja kutsuu asiakkaan takaisin yhä uudestaan.

KATSO SEURAAVAT VALMENNUKSET. TARJOUKSET VOIMASSA 6.5 ASTI!

Videomarkkinoinnin perusteet – Visualisoi tarinasi videolle

Miten rakennan erottuvan tarinan?

Some- ja internet markkinoinnin strategia – Varmista, että tarinasi löydetään

 

Tags:

About the Author

Paras tarina, kerrottuna parhaalla tavalla, voittaa aina.